Ølbrygning: Sådan kommer du nemt i gang

21 oktober 2020 Sara Mortensen

Har du gået og tænkt på at starte med ølbrygning derhjemme? Er du i tvivl om hvor du skal starte og hvordan du kommer i gang? Læs med her og få inspiration til, hvordan du nemt og hurtigt kan komme i gang med at brygge dit eget øl derhjemme! 

Hvis der er noget, der er blevet mere og mere populært, så er det at brygge sit eget øl derhjemme. Rigtig mange har fået øjnene op for ølbrygning derhjemme, fordi det er en fantastisk hobby og et spændende projekt at kaste sig ud i, i sin fritid. 

Ølbrygning kræver ikke så meget brygudstyr og så mange ingredienser, som man måske kunne frygte. Rent faktisk skal du kun bruge 4 ingredienser for at brygge øl – malt, gær, humle og vand. Det er til at gå til! Så gælder det bare om at finde nogle gode råvarer. 

Hvilket brygudstyr skal du bruge til din ølbrygning? 

For at kunne brygge dit eget øl, så skal du bruge en række forskelligt brygudstyr. Du skal blandt andet bruge en gærtank med taphane, et målebæger, et gærrør med tylle, et termometer, en vægtfyldemåler og så skal du bruge nogle flasker samt propper. 

Hvis du synes det lyder af meget og ikke helt ved hvor du skal starte, så frygt ej! Du kan nemlig købe samlede pakker fra eksempelvis Brew Box, som indeholder alt det brygudstyr og alle de ingredienser, som du skal bruge. Udover alt udstyr, så medfølger der også en grundig instruktionsvejledning, så du helt selv kan kaste dig ud i ølbrygning. 

Find køkkentingene frem til din ølbrygning

Det eneste du skal bruge udover det, som medfølger i pakken, er nogle gængse køkkenting. Det er 2 gryder, som minimum indeholder 8 liter hver, 1 dørslag, 1 kasserolle, 1 si og en grydeske. Derudover skal du have noget sukker til din flaskekarbonering. Alt dette er heldigvis noget mange allerede har eller noget som du sikkert kan låne af en god nabo.

Flere Nyheder