Hvad en tandlæge kan gøre for dig

07 februar 2022 Steffen Pedersen

advertorial

Tandlæger er uddannet fagpersoner, der kan hjælpe dig til en bedre mundhygiejne. De tager sig af dine tænder og dit tandkøb. Det er vigtigt, at du sørger for at komme til tandlæge, da det er med til at sikre, dine tænder er god stand. En tandlæge har en masse kompetencer, og kan hjælpe dig med dine tandproblemer på mange områder.

Læs med i dette indlæg om, hvad en tandlæge kan gøre for dig.

 

 

tandlæge

 

Årlig tandtjek

En tandlæge vil kalde dig ind til et årligt tjek af dine tænder. Her vil din tandlæge gennemse, hvordan dine tænder har det, og om du er god nok til at få dem børstet korrekt, samt rense dem.

Tandlægen vil gennemse hver af dine tænder og se, om der er begyndende huller eller ej. De vil udføre en tandrens af dine tænder, for at få renset ud af madrester og plak mellem dine tænder.

 

Fjerne visdomstænder

En tandlæge vil også være den person, der skal fjerne dine visdomstænder. Det er ikke tandkirurg, der gør det. En tandlæge vil også være i stand til at fjerne dine visdomstænder. Det er ikke aktuelt for alle og enhver, men for nogle vil visdomstænderne sidde dumt og være i vejen for de andre tænder.

Der er nogle tilfælde, hvor en tandlæge ikke er i stand til at fjerne visdomstænderne, da placeringen kan være for kompliceret. Her vil du muligvis blive henvendt til en tandkirurg.

 

Tandimplantater

En tandlæge kan også give dig en meget effektiv tanderstatning, hvilket sker ved at indsætte tandimplantater i din mund. Et tandimplantat er ligesom en normal tandrod, der går ind i din tand. Det kan gøres relativt naturligt og troværdigt, så det ligner dine faktiske tænder.

Så du kan få drømmesmilet tilbage, hvis du har mistet eller knækket en tand, der må erstattes med en tandimplantat.

Flere Nyheder