En gulvafslibning giver hjemmet nyt liv

23 august 2021 Camilla Skøtt

Tro det eller ej, men dit gulv betyder faktisk en hel del for helhedsindtrykket af din indretning. Måske er du god med farver og nips, men hvis gulvet ikke spiller, er det svært at gøre hjemmet flot.

Grundlæggende siger man, at der er to store flader at arbejde med i indretningen. Gulvet og væggene. Loftet tæller ikke med, da det er de færreste, der har mod på at kaste sig over at gøre noget ved det. 

Væggene giver sig selv. Her kan du både male, hænge billeder op, stille møbler og gøre det hyggeligt med alskens forskellige ting. Gulvet derimod – her er der ikke meget at gøre, og derfor er det vigtigt, at det spiller. Har du et trægulv, der er ved at være slidt, kan du med fordel overveje, om det trænger til en gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

Ved du ikke, hvad er gulvafslibning helt nøjagtig er? Så kan du med fordel læse med på denne side: https://dbf-gulvservice.dk/gulvafslibning-glostrup – eller bare læse med nedenfor, hvor vi forklarer det kort.

En gulvafslibning er – som navnet også antyder – en teknik man bruger, når man vil slibe sit trægulv. Metoden anvendes, når der er kommet ridser, pletter og anden almindelig slitage på trægulvet, så det trænger til en opdatering. Langt de fleste trægulve kan klare en afslibning eller to i deres levetid; har du massive planker kan du nærmest slibe det uendeligt.

Hvis du giver dit gulv en afslibning, fjerner du al den tidligere overfladebehandling, ligesom ridser og skrammer elimineres. Herefter står brædderne helt rå og klar til at modtage ny behandling. Du behøver ikke nødvendigvis vælge den samme behandling som tidligere – ønsker du et nyt look, står det dig frit for. De mest populære overfladebehandlinger er olie, lak og sæbe, og du skal vælge, hvad der passer bedst til dit temperament i forbindelse med rengøring og vedligeholdelse.

Flere Nyheder