By en legeplads til haven – for din og dit barns skyld

23 november 2020 Astrid Pedersen

Går du og overvejer at bygge en legeplads til dine børn hjemme i familiens egen have? Så er du ikke alene. Flere og flere bolig ejere vælger i disse år at opføre fine og funktionelle legepladser til børnene på egen matrikel. Dette kan der være flere grunde til.

Det kan for eksempel være at den nærmeste offentlige legeplads ligger så langt væk at der skal en længere rejse til for at nå derhen. Det kan også være at pågældende legeplads er så populær at den ikke rigtig slår til, og at børnene derfor må stå i kø for at prøve de mest søgte lege redskaber.

Samtidig er der mange børn som ikke bryder sig om det stressede miljø som af og til kan herske på en legeplads. Her skal mange børn lege sammen ad gangen – og det er ikke altid at det foregår lige stille og roligt. For et indadvendt og tilbagetrukket barn kan de andre børns lege stil måske forekomme for voldsom og intimiderende. Og så er det slet ikke sikkert at en tur på legepladsen er en positiv oplevelse for barnet.

Giv barnet lov at lege i fred – byg en legeplads i haven

Selv om det selvfølgelig er godt og sundt for et barn at socialisere med andre børn i løbet af sin opvækst behøver dette ikke at være forbundet med stress og dårlige oplevelser. Vælger du at bygge en legeplads til dit barn hjemme i haven behøver du således ikke at afskære det fra oplevelser sammen med andre børn.

Du kan vælge at invitere barnets nærmeste venner til legeaftale i haven – og så kan børnene udfolde sig på egne præmisser. De behøver ikke at vente i kø, eller risikere at blive mobbet af større børn. Og så kan du holde øje med børnene fra huset eller fra terrassen.

Få inspiration på husblog.dk

Flere Nyheder