Alkoholbehandling: Hvordan kommer du igennem det?

13 november 2020 Cecilie Mortensen

Det kan for mange virke som et stort skridt, og måske endda grænseoverskridende, når man skal starte i alkoholbehandling. Måske er man først lige selv kommet til den erkendelse, at man har et problem, som man er nødt til at gøre noget ved. Eller måske har man pårørende, som har givet en et ultimatum om, at “nu er det nu”, at der skal tages et aktivt valg omkring at bryde misbruget. 

Uanset hvorfor man starter i alkoholbehandling, er man et godt stykke ad vejen, når man sætter foden i et behandlingscenter. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvad man skal igennem, når behandlingen begynder. Det kan du få en bedre fornemmelse af her. 

Sådan foregår alkoholbehandling 

Alkoholbehandling inkluderer mange forskellige dele. Som et stort plus har man mulighed for at blive indlogeret på behandlingscentret, så man også kan få hjælp døgnet rundt. Samtidig skal der sættes en afrusning i gang, hvilket vil sige, at man skal vænnes af med at drikke. 

Efterhånden som man kommer gennem sin afrusning, vil der være samtaler, man tilbydes. Her får man muligheden for at vende og få hjælp til forskellige udfordringer, man måtte have. Og samtidig med at man bliver rustet med redskaber til, hvordan man kan håndtere det i ens liv, som er svært. Det kan være alt fra oplevelser, svære relationer, svære tanker eller følelser der er svære at håndtere. 

Det har utrolig meget at sige, at man også får terapi under ens afvænning. Der er nemlig mindst lige så mange psykologiske aspekter, der er med til at fastholde et misbrug. Derfor er det heller ikke til at undgå med denne type samtaler. 

Når det kommer til hele behandlingsforløbet, kan det se ud på mange måder. Hvad end man foretrækker gruppebehandling, individuel behandling eller måske anonym behandling, så er dette ofte muligheder, man kan forholde sig til og vælge ud fra: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Flere Nyheder